HYVINVOINTI Yhteiskunnan palvelut vaikuttavat ihmisten hyvinvointiin, josta päättäjät ovat vastuussa. Ihmiset tekevät johtopäätöksiä yhteiskunnan päätöksenteon laadusta.

Eurooppa-päivä tulossa

Eurooppa-päivänä nostetaan asioita esille. Tilaisuuksissa puhutaan eurooppalaisista arvoista, joiden sisältö on mielenkiintoinen tutkimuskohde. Miten toiminta edistää ihmisten hyvinvointia?  Mihin suuntaan Eurooppa on menossa, kun arvioidaan päätöksiä? Kysytään myös sitä, miten päätökset ovat yhteydessä mahdolliseen liittovaltiokehitykseen.                                

Asioita on pohdittava huolella. Onko joitakin taustatietoja jäänyt huomiotta? Perusteltua on kysyä, mikä on Suomen asema,  kun laajoja kysymyksiä ratkotaan ja  päätetään. Miten tulisi toimia eurooppalaisissa organisaatioissa?  

Vaalien lähestyessä ja ehdokkaiden vaalikuvien tullessa esille äänestäjät miettivät ehdokkaiden taustoja: "Saisikohan tuo ehdokas äänensä kuuluviin Euroopan parlamentissa ja millaisia arvoja hän on edustamassa?"

Eurooppa-päivän aikaan kiinnostavat tilaisuudet, jotka käsittelevät Euroopan parlamenttivaaleja. Vaalipäivä on 26.5.2019, ennakkoäänestys Suomessa 15. - 21.5.2019 ja ulkomailla 15. - 18.5.2019.

 Suomen ylläpitämää hyvinvointiyhteiskuntaa ja saavutuksia pohditaan: "Nämä ovat meidän arvojamme ja johtoajatuksiamme, joiden mukaan yhteiskuntaa on kehitetty. Miten onnistuneesti poliittinen sanomamme välittyy muille?"                                                                            

Sosiaali- ja terveydenhuollon ja työllisyyden kunnollinen hoitaminen on haasteellinen tehtävä. Vastuullisten toimijoiden on vastattava selkeästi kysymykseen, millä tavoin on tarkoitus viedä hyvinvointiasioita eteenpäin. Köyhyysongelmat ovat havaittavia, kuten on viestitetty julkisuudessa. 

Ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa on hoidettava laadukkaasti vastaten kysymykseen, "miten luotettavissa käsissä Suomen laivan ruori on, kun laivamme seilaa ulko- ja turvallisuuspolitiikan merillä". Asiaa mietitään ja sisäistetään esimerkiksi lähestyvän Eurooppa-päivän aikaan. Kysymysten ratkaisut vaativat syvällistä harkintaa.  Ulkopoliittiset tapaamiset vaikuttavat asioiden kulkuun.

 

 Hyvää Eurooppa-päivää.

 Vuoden 2019 terveisin

                                       

YTT, KT, dosentti Veikko Vilmi

Suomen tietokirjailija

http://www.veikkovilmi.fi 

Kuopio

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat